Aquest Nadal… emboliquem de forma sostenible!

Aquest Nadal… emboliquem de forma sostenible!

Bona tarda a tots i totes! Aiiii que ja ens hem plantat a Nadal! Probablement alguns estareu embolicant els últims paquets pel pare Noel o el tió, m’equivoco? Jo sóc de última nit i últim moment, no sé com m’ho faig. Doncs m’agradaria explicar-vos dos mètodes sostenibles per embolicar regals. Perquè la majoria del paper que fem servir per embolicar, sobretot aquells que són més resistents, estan fets en base de plàstic i no són reciclables. Per tant, aquí us deixo dues opcions que podeu fer servir com a alternativa i alguna idea de com decorar el paquet per a un resultat vistós!

1. Embolicar amb tela (Mètode japonès Furoshiki)

Aquest és el mètode més sostenible dels dos. El furoshiki és la tècnica d’embolicar amb tela. Els japonesos fa temps que l’utilitzen i tenen tècniques super sofisticades per fer-ho. Us ensenyo una forma senzilleta, que per començar anirà molt bé! Però si us agrada i us animeu, feu una cerca a Youtube i a Google i al·lucinareu amb les mil i una formes que podeu arribar a aconseguir.

El que heu d’aconseguir és una tela el més fina possible, si pot ser similar a la seda millor. Col·loqueu el paquet al centre de forma de que la tela quedi en forma de rombe. Agafeu una de les puntes i la passeu per sobre del paquet. Amagueu aquesta punta per sota i repetiu el procés amb l’altra punta. Després, agafeu a la vegada les dues puntes que resten i les lligueu en un nus doble. Col·loqueu-ho tot bonic, que no quedin gaire parts doblegades i que el llaç quedi igualat. Per acabar, decoreu-ho amb branquetes de plantes o de pi i afegiu una etiqueta lligada a aquesta branqueta.

Què us sembla la idea? Un cop la persona ha obert el regal, evidentment no llençarà la tela i la podrà reaprofitar per embolicar, en una altra ocasió, un altre paquet.

2. Embolicar amb paper reciclat

Potser la primera idea us ha agradat però sou d’aquelles persones que us encanta allò de “trencar el paper”. Doncs el meu consell per fer-ho el més sostenible possible és que utilitzeu paper reciclat. Els rotllos de paper kraft són econòmics i els podeu trobar a tot arreu. I si us sembla poc nadalenc, podeu afegir-hi dibuixos utilitzant bolígrafs o estampant formes. I no hi ha manera més sostenible que aprofitar recursos que tinguem per casa, com el típic segell fet amb patata! Perquè no?

Un cop tingueu el paper decorat, la forma correcte d’aprofitar el paper és embolicar-lo de la forma següent: Col·loqueu el paquet de manera que el paper quedi en forma de rombe. Agafeu dues de les puntes i enganxeu-les juntes, sobre el paquet. Després, a poc a poc i vigilant de doblegar-ho amb cura, agafeu una de les puntes restants i enganxeu-la sobre el paquet, a l’alçada de les dues puntes anteriors. Repetiu el procediment amb l’altra punta.

Aquest mètode us permet aprofitar molt més el paper que amb la tècnica el que coneixem i veiem a les botigues. I personalment m’agrada molt com queden els dibuixos de l’estampat en diagonal!

Acabeu de decorar el paquet per exemple amb cordill natural i un nom fet en fusta que podeu encarregar-me a info@happydays.cat! Hehe.

I aquest és el resultat final. Més nadalenc impossible!

Altres mètodes sostenibles

Hi ha més alternatives al típic paper d’embolicar, com per exemple utilitzar una caixa bonica lligada amb un llaç, que segur que aprofitareu per desar altres coses. O, per paquets petits, fer servir paper blanc d’oficina amb dibuixos (o no). Un bon consell perquè el paquet quedi bonic és combinar textures: Com heu vist, quan l’embolcall era de tela, hem fet servir branques i paper per acabar el paquet. Quan era de paper, hem fet servir cordill i fusta per decorar. Segur que, si rumieu una mica, se us acudeixen moltes combinacions que quedarien molt boniques en els vostres regals. Me les expliqueu?

Que passeu molt bones festes! 🙂

DEIXA UNA RESPOSTA