Coca de llardons fàcil i ràpida

Hola! 🙂 Què, quins plans teniu per la revetlla de Sant Joan? Feu el que feu, ja sigui un sopar amb família, amb amics o simplement us ve de gust provar-ho, avui us porto una recepta de coca de llardons boníssima però que, a més, no pot ser més fàcil i ràpida. 15 minuts de rellotge (sí, sí, 15!) i ja tindreu una coca espectacular. Què us sembla, us animeu a fer-la?

Els ingredients per aquesta recepta només són 5:

  • Una làmina de pasta de full rectangular
  • 80 grams de llardons
  • 120 grams de sucre
  • Pinyons
  • Un ou

I comencem!

El primer pas és barrejar i triturar els llardons amb 100 grams de sucre (reservem 20 grams per decorar al final).

Estirem la pasta de full i estenem la meitat de la mescla pel centre de la pasta de full. Heu d’imaginar que dividiu la massa en 3 trossos longitudinals i el que ha de quedar coberta és la franja central.

Dobleguem la part superior de la massa fins a cobrir aquesta franja central i estirem amb el corró.

Cobrim per sobre amb la resta de llardons i sucre.

Després fem el mateix amb la part inferior de la pasta de full, dobleguem per sobre de la franja central, i estirem amb el corró.

En aquest punt probablement us haurà quedat una forma de coca irregular, però cap problema! Amb un ganivet aneu tallant massa sobrant i creant la forma rectangular.

Pintem la coca amb ou batut, hi repartim el sucre restant i els pinyons al vostre gust.

I cap al forn! El poseu a 190 graus, amb calor a baix i a dalt. Estigueu atents/es a què quedi daurada. En el meu forn, 10 minuts van ser suficients! I tinc un truc perquè quedi ben feta sense cremar-se que és, un cop veig que comença a estar dauradeta però encara es veuen parts blanques, apago el forn. La calor residual és suficient per coure la coca però no la crema.

I ja està! Facilíssima sí o no? Doncs espereu a tastar-la…

Que passeu molt bona revetlla de Sant Joan! 🙂

Leave a Reply