Com podem aprofitar la primera robeta?

Com podem aprofitar la primera robeta?

Bon dia i bon divendres!

A veure, papis i mamis, tinc una pregunta per a vosaltres: Què vau fer amb la primera posta dels vostres petites/es un cop ja no els hi anava bé? Parlo de la primera robeta que van vestir, el dia que van néixer, que segurament vau triar amb molta cura i il·lusió perquè és clar, era un moment important. I ara què? Segur que molts la vau guardar en un calaix i allà quedarà fins que un dia potser la torneu a agafar per ensenyar als vostres fills i filles quan siguin grans. Això està bé i segur que els hi farà molta gràcia. Però a l’entrada de blog d’avui us dono una idea per aprofitar-la d’una altra manera: Convertir-la en un quadre moníssim per l’habitació dels vostres petits. I també us explico com ho vam fer nosaltres, perquè veieu que és súper senzill i que el resultat és genial!

El que necessiteu és:

  • Un marc de fotos tipus RIBBA d’Ikea, de 50×50 cm. El color el trieu vosaltres.
  • Un tros de paper bonic que posarem de fons, també de mínim 50×50 cm.
  • Tisores
  • Cinta adhesiva
  • La primera posta i altres cosetes que guardeu d’aquell dia, per exemple el braçalet de l’hospital o l’etiqueta del bressol amb les dades de pes i alçada. El conjunt que veieu en aquest post és de Lilo&co, fet a mà i és una autèntica preciositat.

I ja podem començar!

El primer que heu de fer és treure la tapa de darrere del marc i treure l’estructura interior i el paspartú (que podem descartar perquè no el necessitarem).

Tallem el tros de paper a la mida de 50×50 cm i comprovem que encaixa dins el quadre. En el mateix paper, fem el muntatge de com voldrem que quedi la distribució.

Després anem fent el traspàs del paper al vidre del mateix marc, però distribuint-ho just al revés, com si es tractés d’un mirall.

Un cop muntat, afegiu cinta adhesiva als elements més prims, sobretot en els extres que no siguin la mateixa robeta. Afegiu-hi el paper just a sobre i pressioneu una mica perquè quedi enganxat.

Ara col·locarem la tapa i l’estructura però just al revés de com ve per defecte en el marc, és a dir, primer la tapa i després l’estructura de fusta. Pressionem molt bé l’estructura i tanquem les pestanyes per fixar-la. És el moment més delicat perquè hem de procurar fer la màxima pressió perquè la roba no es mogui un cop muntat.

I llestos! Ho girem i comprovem que tot està a lloc. No us enganyaré, moltes vegades no queda bé a la primera, però ja veieu que el procés és prou senzill així que, si cal, ho repetiu i sinó, doncs fantàstic! 🙂

En el nostre cas ja en tenim dos, un per a cada nen, i la veritat és que queden molt bonics. I a ells els encanta pensar que algun dia van cabre allà dins! 🙂

Espero que us hagi agradat la idea!

Que tingueu un dia molt feliç! 🙂

DEIXA UNA RESPOSTA