Per Sant Jordi, roses… de paper!

Per Sant Jordi, roses… de paper!

Bon dia i feliç Sant Jordi!

Avui és un dels meus dies preferits de l’any! I per celebrar-lo, us porto un DIY molt adient per l’ocasió, un tutorial per fer roses de paper. Vaig aprendre a fer-les pel meu casament, vam decorar tooootes les cadires dels convidats amb una rosa agafada amb una pinceta. La gent les va anar agafant i em fa molta il·lusió perquè encara les guarden a casa! si Bon any nou 2019

Doncs això, que no m’enrotllo més i us ensenyo a fer-les perquè ja veureu que donen molt de joc.

El que necessitareu bàsicament són:

  • 3 trossos de paper del color i mida que vulgueu. Queden precioses amb papers diferents, de diari, de scrapbooking… Però pel dia d’avui, he triat un vermell súper vermell. I la mida que he triat és 9×9 cm (perquè tingueu una referència).
  • Adhesiu, cola o silicona per enganxar. El que us agradi més utilitzar.
  • Tisores.
  • Un escuradents.

I comencem! Agafem un dels tres trossos de paper i el doblegueu de la següent manera: La part inferior cap amunt, després la part dreta cap a l’esquerra i finalment l’extrem inferior esquerre, cap a l’oposat:

Us quedarà un trianglet com aquest:

Un cop doblegat, heu de tallar en forma de pètal la part superior del trianglet i també talleu (molt poquet) la punta inferior del triangle:

En obrir us ha de quedar una forma com aquesta:

Repetiu el procediment amb els altres dos trossos de paper.

El següent pas és tallar els pètals. Heu de tallar: En un dels trossos 1 pètal, en un altre dels trossos, 2 pètals junts i en el tercer, 3 pètals junts:

Ara tindreu 6 trossos de paper que formen els pètals. Deixeu el pètal únic (el que està sol) pel final i per la resta, aneu enganxant un pètal amb l’altre de la següent manera:

Pel pètal solitari, agafeu l’escuradents i aneu enrotllant el trosset de paper per sobre, fins a formar un cilindre prim:

I amb el mateix escuradents, doneu forma als pètals dels altres trossos, també enrotllant-los sobre d’ell:

Ara ja ho tenim tot i només queda muntar! El que acostumo a fer per ajudar-me és tallar un trosset petit de paper del què hem retallat abans i fer-hi un quadradet que enganxaré a la part de darrere del tros amb més pètals:

I ara s’han d’anar enganxant les parts que tenim, de més gran a més petita. En aquest punt m’agrada més utilitzar cola blanca o silicona, ja que el punt d’unió és petit i em resulta més senzill:

I ja la tenim a punt!

Què us ha semblat, us animeu a fer-ne una? Com us deia, són molt versàtils. Per exemple, jo l’he fet servir per decorar el llibre que regalaré al meu Jordi particular. Us agrada la idea?

Feliç Sant Jordi a tots i a totes! 🙂

DEIXA UNA RESPOSTA