Una prestatgeria molt versàtil!

Una prestatgeria molt versàtil!

Bon dia! Fa temps que volia fer aquesta entrada al blog, perquè ja fa temps que vaig fer aquesta prestatgeria, però entre unes coses i altres, doncs han anat passant els mesos. En fi, més val tard que mai!

La història d’aquesta prestatgeria és senzilla: al febrer muntava un estand a la fira de nuvis de Terrassa, Expocerimònia. I tenia clar com distribuir tot l’espai, però em faltava un lloc per a les invitacions, que fos bonic però no li tragués el protagonisme (que al final jo, el que venc, són les invitacions!). I buscant molt i molt, vaig trobar prestatgeries precioses però que s’escapaven una mica del meu pressupost… I vaig anar a parar a Youtube i Pinterest i vaig trobar moltíssims vídeos i tutorials de com fer una prestatgeria “penjant” o “colgante“, com potser es coneix més. I resulta que jo tenia uns prestatges blancs, vells i picats a punt de llençar a la brossa! O sigui que, resumint, la idea de construir aquesta prestatgeria va ser fruit del desig de reciclar, de fer alguna cosa bonica i de no gastar-me una morterada, que les fires ja valen el que valen. I vaig quedar força contenta amb el resultat! A més, després la vam penjar a l’habitació del nostre petit i queda la mar de bonica. Així que ja està amortitzada al 100%!

El cas és que volia compartir amb vosaltres el procés, perquè veieu que no és gaire complicat, potser una mica entretingut, però a l’abast de tothom. Què, som-hi?

El material que vaig necessitar va ser:

  • Taulells de fusta
  • Corda (jo en vaig comprar 8 metres)
  • Metro
  • Tisores
  • Bolígraf
  • Ganxos grans en forma de S

El primer que vaig fer va ser foradar els taulells. Aquí vaig necessitar una mica d’ajuda, entre dos sempre és més fàcil. Vaig fer 4 forats a cada un, vigilant que tots quedessin força iguals. Vam utilitzar una broca de mida similar al gruix de la corda (una mica més gran).

Després el que vaig fer va ser repintar els taulells. Aquest pas és totalment opcional, perquè en realitat si no teniu taulells vells i atrotinats com jo, els podeu comprar a qualsevol botiga de bricolatge a un preu molt econòmic. I hi ha fustes que queden precioses al natural sense pintar, així que, aquest pas, feu el que decidiu vosaltres mateixos.

El següent pas va ser tallar la corda per la meitat i d’aquests dos trossos, vaig doblegar cada un per la meitat. Vaig fer un nus a la part superior de la corda doblegada, agafant les dues parts i deixant un espai entre la part superior i el nus, com formant una soga. Queda una mica lleig dir-ho així, però m’enteneu, oi?

Amb l’ajuda del metro i marcant-ho amb un bolígraf, vaig dividir la part de corda de sota del nus en 4 trossos aproximats: el primer bastant llarg, fins al punt on volia col·locar el primer prestatge, el segon i el tercer els vaig repartir equidistants en el que quedava de corda, deixant un tros entre la tercera marca i el final. Vaig fer un nus per cada tros de corda a la marca que havia fet més amunt i vaig començar a col·locar el primer prestatge. Vaig ficar cada extrem lliure de les cordes per cada un dels quatre forats fins arribar als nusos. Un cop allà vaig lligar la corda just per sota del prestatge, per fixar-lo a aquella alçada.

Un cop arribada a aquest punt, vaig seguir el procés però en vertical, equilibrant la prestatgeria. Per fer-ho, vaig penjar-la en una porta amb uns ganxos grans en forma de S. En el meu cas tenien protecció de goma per no fer malbé la porta i van anar molt bé.

Vaig equilibrar el primer prestatge que havia col·locat i vaig fer nusos a la següent marca, un nus per cada un dels 4 trossos de corda. I igual que la vegada anterior, vaig col·locar-hi el següent prestatge introduint els extrems lliures de la corda en cada un dels forats. I un cop arribat als nusos, vaig assegurar-la de nou fent nusos a la part inferior.

Per al tercer prestatge vaig seguir exactament el mateix procediment. En tot moment intentant equilibrar cada prestatge en la mesura que podia, tot i que després al penjar-ho al seu lloc definitiu, el vaig haver de tornar a anivellar.

I una vegada vaig tenir els 3 prestatges col·locats, vaig tallar el sobrant de corda. I ja tenia la meva prestatgeria!

Què us ha semblat? Com us he dit, té usos molt versàtils, pot quedar bé en qualsevol habitació de casa. Mireu que bonica queda a l’habitació del Pau!

Que tingueu un feliç dia! 🙂

DEIXA UNA RESPOSTA